PRVNÍ MISTRÁK – 08. 08. 2021 V 17:00 HOD MOR. KNÍNICE : RADOSTICE 3:2 (3:1)

🇺🇦🙏 V ÚVODNÍM ZÁPASE NOVÉ SEZÓNY NEBYL BOD DALEKO. ZÁVĚREČNÝ TLAK VŠAK K VYROVNÁNÍ NEVEDL 😞SK Moravské Knínice – TJ Sokol Radostice 3:2 (3:1)Branky: 6. Martin Chlup, 24. Pavel Kurtin, 43. Roman Knápek – 27. Bohdan Ryšavý, 86. Jakub Johaník

Sestava Radostic:Luděk Drápal – Jožka Žúbor, Michal Žúbor, Michal Kadlčík, Lukáš Tofl – Jakub Johaník, Martin Smíšek, Bohdan Ryšavý (77. Jiří Kadlec jun.), Filip Krubl – Jan Paseka, Michal MacalíkNa střídání připraven Jakub Kolník.

⏱1. poločas: 🆙 Konečně! Nový ročník fobalové III.B třídy po pandemií vyvolané pauze odstartoval v souladu s plánovanou termínovou listinou 👍.Kopačky tak mohla navléknout i radostická squadra Giallo Blu 🇺🇦.Po nepříliš rozsáhlém tréninkovém procesu nás čekal kombinačně vybavený soupeř Moravských Knínic a tak trenér zvolil taktiku obranného bloku s rychlými brejky. Domácí od začátku dle předpokladů dobře kombinovali, což jim přineslo ovoce již v 6. min., kdy se po střele ze střední vzdálenosti trefil Martin Chlup. Podobným způsobem po průniku středem hřiště skóroval ve 24. min. Pavel Kurtin. ⚽️ Po těchto brankách jsme však nesložili zbraně, což nám ve 27. min. přineslo ovoce, kdy po centru Michala Macalíka vyrovnal hlavou Bohdan Ryšavý. Do poločasu jsme však ještě jednou inkasovali, kdy nás po nepovedené „malé domů“ potrestal domácí Roman Knápek (43. min.).

⏱2. poločas: Do druhé půle šlo radostické mužstvo s cílem zdramatizovat utkání a nejlépe přivézt bodík. Hra se přelévala z jedná strany na druhou a šance byly u obou branek. V dresu Radostic se ocital v brejkových situacích nestárnoucí Honza Paseka a také Michal Macalík. Předvedli jsme také nebezpečné hlavičky. Za zmínku stojí především šance Filipa Krubla, který po krásném pasu Jožky Žubora mířil hlavou tvrdě k tyči, leč ochránce domácí svatyně u ní byl včas. Je třeba zmínit, že na druhé straně nás podržel Luděk Drápal a obrana stíhala rychlé brejky domácích. V 77.min. jsme prostřídali a snažili se hrozit dál. ⚽️V 86. min. se k odraženému míči dostal Kuba Johaník a utaženým nártem na zadní tyč zvýšil naše šance v utkání.

Do závěrečného tlaku však vstoupily 2 okamžiky, které do fotbalu nepatří. Při prvním Michal Macalík šťouchl před vhazováním do domácího hráče, který se ochotně svalil do živého plotu. 📕 Za tento střet jsme si vysloužili pro našeho útočníka druhou žlutou kartu a také červenou. Následně si pak po ataku Jožky Žubora domácí Pavel Mejtský v olympijském opojení popletl zelený trávník s tatami 🥋 a složil našeho borce. 📕 Následovala tak červená i na domácí straně .Celkově mělo utkání dobrý náboj s pěknou diváckou kulisou, na velmi dobře připraveném hřišti. Domácí nás převyšovali v kombinaci především v první půli, ve druhé pak Radostice hrozily z nebezpečných brejků. Na první body v sezóně si tak budeme muset počkat na Sirotek 😉.Děkujeme radostickým skalním fanouškům, kteří nás opět přijeli podpořit.

📷 Photo by Naďuí