18. 8. 2022 17:00 RADOSTICE : MĚLČANY 3:2 /0:2/

😍🥳RADOSTICKÁ CSAPLÁROVA PAST A 3 BODY Z DERBY🙂 OBRAT JAK MÁ BÝT 👍

SOBOTA 20.8.2022 T.J. Sokol Radostice vs. T.J. Sokol Mělčany 3:2 (0:2)

Branky: 54. David Hornoch, 57. Jakub Johaník (pen.), 75. Jiří Kadlec – 13. Vasyl Smozhanyk, 45. Dominik Dostál (pen.)

👥Ondřej Petrovský – Pavel Sádlík, Zdeněk Hrdlička, Michal Kadlec, Jan Mikyska – Jozef Žúbor, Bohdan Ryšavý, Jakub Johaník, Jiří Kadlec – Michal Žúbor, David Hornoch

⏱1. poločas:

Do tohoto zápasu tým Radostic posílil Honza Mikyska, který operoval na pravé obraně. Úvod místního derby se nesl ve vyrovnaném a bojovném duchu. ⚽️ Ve 13. min. šli hosté z Mělčan do vedení, když se po střele doprostřed brány trefil Vasyl Smozhsanyk a Ondrovi Petrovskému se nepodařilo jeho nepříliš tvrdou střelu vytěsnit nad břevno – 0:1🛑 Ve 43 min. byl po zbyteřném držení míče v zámezí a ohnání se po soupeři vyloučen hostující Lubomír Máčal. I přes toto vyloučení se podařilo hostím po hrubici domácích z penalty zvýšit na 0:2, ⚽️ 45. Dominik Dostál 0:2.

⏱2. poločas:

Do druhé půle nastoupili přesto Radostice s odhodláním zvrátit vývoj utkání a potvrdit platnost Csaplarovi pasti, to se nakonec i podařilo 😉. ⚽️ Hned v 54. min. si naskočil na střílený roh David Hornoch a kladivem mezi nohy hostujícího brankáře snížil na 1:2. Tlak domácích sílil a v 57 min. přišel faul na Jirku Kadlece. ⚽️ K míči se postavil Kuba Johaník a střelou k tyči napravil své zaváhání z prvního poločasu. To však nebylo vše, akce střídala akci a domácí přidávali na obrátkách. ⚽️ V 75 min. pěkně vysunul Michal Žúbor Jirku Kadlece, ten zachoval klid a střelou mezi nohy brankáře poslal domácí do vedení 3:2. Následovaly další šance domácích, závary a neuznaný gól pro ofsajd.

Ve druhé půli si skvěle počínala obrana, která dobře komunikovala a nepustila hosty k vážnější šanci.

Celý tým odvedl bojovný výkon, individuálně zaslouží pochvalu Jirka Kadlec, za přípravu rozhodujích okamžiků. V obraně hrál prim Pavel Sádlík. Vítězství domácích vzešlo z nasazení, víry a chuti otočit nepříznivý výsledek. Dík patří skvělým divákům, kteří domácí hnali ke zteči hostující branky 👏💪.

Po utkání proběhla oslava 40. narozenin Kuby Johaníka a dres na památku si odnesl se zpožděním také pjedseda Milan Pazourek.

Nelze než si přát více takových fotbalových odpoledních mačů na radostickém San Sirotku ✊.