11.8. 2019 Lažánky : Radostice 8:3 (2:2)

STŘELCI:
Kozel Honza, Macalík Michal, Johaník Michal

SESTAVA:
Drápal Luděk – Tofl Lukáš, Žúbor Michal, Veselý Tom, Večeřa Václav – Urban Tomáš, Smíšek Martin, Kadlčík Michal, Johaník Jakub – Kozel Jan, Macalík Michal

Report alla Jakub:

Potupná porážka 8:3 na úvod! Lažánky vyučovaly, za Radostice se trefily nové posily.
➡️ Lažánky – Radostice 8:3, neděle 11.8., 10 hod.
Střelci: 34. Ostrý Pavel, 38. Nevím Tomáš, 50. Balabán Pavel, 53. Steinhauser Filip, 63. Balabán Pavel, 68. Ostrý Pavel, 75. Ostrý Pavel, 89. Dvořák David – 26. Kozel Jan, 43. Macalík Michal, 70. Johaník Jakub
➡️1. poločas:
Kulisy nedělního dopoledne byly připraveny skvěle. Perfektně střižený trávník rekonstruovaného stánku v Lažánkách, nové branky a čistoskovoucí sítě, ideální fotbalové počasí a 2 nové posily v dresu našeho týmu.
První dvacetiminutovku jsme zahájili mírnou defenzivou, ovšem ve 26. minutě po dobře vybojovaném míči od Vaška Večeři nasadil ke skvělému sólu Honza Kozel, prošel témeř třičtvrtiny hřiště a poslal nás do vedení 1:0. Domácí však po trestňáku ihned kontrovali, kdy se hlavou trefil Pavel Ostrý. Neuběhlo ani 5 minut a domácí šli po krásné střele z voleje k tyči do vedení, trefil se Tomáš Nevím. Do poločasu jsme však dokázali vyrovnat, Michal Mácalík alias Balotelli dostal dobrou přihrávku od Honzy Kozla a vstříc domácímu brankáři se nadvakrát prosadil. Vyrovnání předcházelo střídání, které si vyžádal Lukáš Tofl (Šnek) a nahradil ho Filip Krubl (Piip), který hru dobře oživil.
Vše tedy nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o vyrovnané klání, opak byl však pravdou.
➡️2. poločas:
Uuuh, to byla sprcha! Ještě jsme se nerozkoukali už jsme zase prohrávali. Vysoký výkop domácího brankáře propadl za našeho kapitána Míšu Žúbora, nezafungovala ani komunikace s brankářem Luďou Drápalem a Pavel Balabán poslal domácí do vedení. Na tento stav jsme zareagovali tak, že jsme se vrhli do útočení a otevřeli jsme zadní vrátka. Šikovní domácí hráči dokázali dobře kombinovat a přesnými centry si vytvářeli další šance, které také proměňovali, 4:2 (Filip Steinhauser), 5:2 (Pavel Balabán), 6:2 (Pavel Ostrý)! Jsme snad na tenise? Vždyť Wimledon už skončil! Až za tohoto stavu se nám podařilo snížit, kdy se prešovským nártem po přihrávce Toma Veselého prosadil, v první půli nepříliš aktivní, Kuba Johaník. Trenér při tomto stavu dal šanci dalším hráčům z lavičky, bohužel se nám však nepodařilo gólostroj domácích zastavit a dostali jsme ještě další 2 banány (Pavel Ostrý, David Dvořák).
Předseda družstva Milan Pazourek: „Tak špatný start do sezóny jsem snad za dobu svého funkčního odbobí ještě nezažil. A při tom jsme dnes venku dokázali vstřelit 3 branky, což není zlé. “ 
➡️Na tento první zápas musíme rychle zapomenout a poučit se do dalších utkání. Domácí nás vyučili v přesnosti, rychlosti, krytí míče a zakončení. Evidentně využili euforie prvního zápasu a nového hřiště. Naopak my jsme byli nedůrazní a bez dobré organizace hry.
S nasazením, aktivitou a dobrým krytím míče odehrál celý zápas Honza Kozel, za první půli snesl měřítko také Balotelli.
⛔️“Musíme to opravit „, píše se na českých silnicích. My jsme po neděli také v dezolátním stavu, ale každý zápas začíná za stavu 0:0 a již v neděli 18.8. máme šanci ukázat, že fotbal umíme. V 17 hod. přivítáme tým Deblína.