18. 6. 2022 Radostice : Moravské Bránice 4:0 (0:0)

4:0 – VíTĚZNÁ KONCOVKA SEZÓNY PRO RADOSTICE 👍BRÁNICE JSME ROZHÝBALI TAKÉ PŘI ZÁVĚREČNÉM POSEZENÍ 😄

26. KOLO III.B fotbalové třídy – SOBOTA 18.6.2022

T.J. Sokol Radostice vs T.J. Sokol Moravské Bránice 4:0 (0:0)

Branky: 64. Martin Smíšek, 65. Jakub Johaník, 76. Zdeněk Hrdlička, 79. Radim Dvořák

Sestava Radostic: Petrovský /Ambrož/ – Tofl /Kuře/, Hrdlička, Kadlčík, Žúbor J. – Kolník, Žúbor M., Smíšek, Sádlík /Dvořák/ – Krubl, Johaník

⏱1. poločas:

Do závěrečného souboje sezóny nastoupily Radostice s cílem rozloučit se vítězně s domácím publikem. V první půli se hrál vyrovnaný souboj s převahou šancí na radostické straně. Domácí hrozili po křídelních akcích a především hlavička po kombinaci Jakubů Johaníka s Kolníkem volala po úvodní brance. Vyznamenal se však hostující brankář. Další radostické střely byly neškodné a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného skóre. Zamrzelo zranění hostujícího Matyáše Urbánka, který v hostujícím pokutovém území špatně došlápl a způsobil si zranění v koleni.

⏱2. poločas:

Druhé dějství museli hosté zahájit pro zranění hráče v 10-ti. Radostický stroj povzbuzený změnou stran a v očekávání útoků směrem ke kiosku začal roztáčet kola zábavy. Před tím však ještě přišla diskutabilní situace, kdy domácí brankář odstínil hráče hostí tělem, hosté však byli jiného názoru a dožadovali se odpískání pokutového kopu. Poté se nejdříve domácí zastřelovali v hostujícím pokutovém území, pak již přišla 64. min., kdy se konečně trefil ze středu hřiště placírkou k tyči Martin Smíšek 1:0⚽️. Hned o minutu později následoval další tlak domácích, kdy se důrazem prokličkoval až na brakovou čáru Jakub Johaník a zvýšil na 2:0 ⚽️. V 76. min. po faulu na úrovni pokutového území z levé strany pěkným obstřelem na zadní tyč zvýšil na 3:0 Zdeněk Hrdlička ⚽️. Velká chvíle přišla v 79. min. kdy po přízemním pasu od Zdeňka Kuřete si zpracoval míč Radim Dvořák a střelou na první tyč uzavřel účet utkání na 4:0 ⚽️ pro domácí. Přímo na hřiště mu pak přispěchal pogratulovat Mayo🤩. Je třeba zmínit, že se pro Radima jednalo o vytouženou branku, kterou si zasloužil a jeho gól byl pěknou tečkou za sezónou 💪.

Hostům je ke cti, že byli v prvním poločase vyrovnaným soupeřem. Následně domácí opět potvrdili svoji sílu v druhých poločasech domácích utkání.

⚽️🗃Sezónu tak Radostice zakončily s vyrovnaným skóre 49:49 na 8. místě tabulky. S ohledem na start celého ročníku, kdy po 4 kolech byl zisk týmu nulový lze tento výsledek označit za úspěch. Prostor pro zlepšení lze najít v bodovém zisku s týmy z čela tabulky, které Radostice potrápily herně, bodově se však nezadařilo. Celkově však na hře i nasazení byl vidět posun.

Tým fotbalového oddílu děkuje všem, kteří přispěli jakýmkoliv způsobem k vydařené sezóně. Děkujeme také všem fanynkám a fanouškům, kteří jsou pro všechny hráče hnacím motorem 🫶

Užijte si všichni příjemné léto, odpočinek a v srpnu se na Vás těšíme zase na Sirotku 🕺