25.8. 2019 16:00 hod Domašov – Říčky : Radostice 0:4 (0:3)

REPORT:

🇺🇦💪 Radostičtí Tifosi zaplnili půlku tribuny, domácí nováček na hostující nestačil. Řádil střelec Michal Macalík alias Balotelli!


TJ Domašov-Říčky – T. J. SOKOL RADOSTICE 0:4, hřiště Říčky


⚽️ Branky: 5. Martin Smíšek, 28. Jakub Johaník (pen.), 33. Michal Macalík, 71. Michal Macalík


👬Sestava T.J. Sokol Radostice: Drápal – Večeřa,Žúbor M., Veselý,Tofl (72. Sádlík) – Johaník,Smíšek,Kadlčík (60. Kuře), Urban – Macalík, Dvořák (68. Dostál)
👨‍💼Statistiky: Střely na branku 1:14, mimo 6:4 (zdroj: vedoucí mužstva Jirka Kadlec)


➡️Do utkání na půdě nováčka z Domašova-Říček jsme nastoupili aktivně, přičemž hrozil především aktivní Balotelli, který hned v 5. min. prchnul po pravém křídle a přihrávkou pod sebe připravil dobrou střeleckou pozici pro Martina Smíška, který se z hranice malého vápna nemýlil. Jdeme do vedení 1:0.V 18.min Tomáš Urban alias Chajda krásným centrem na zadní tyč našel Kubu Johaníka, který však domácího brankáře z těsné blízkosti neprostřelil. 23. Chajda vysouvá Balotelliho, domácí brankář Hemala však zasahuje. 28. min opět hostující Balotelli uniká a je podražen. Následný pokutový kop Kuby Johaníka olízne pravou tyč a vedeme 2:0. Ve 33. min našel Martin Smíšek v malém vápně Balotelliho a ten nás utěšenou ranou, která prochází pod tělem domácího brankáře, posílá do vedení 3:0. Ve 36. min se mohl také trefit sváteční střelec Radim Dvořák, jeho střelu po vysunutí Lukášem Toflem (Šnek) však domácí brankář na poslední chvíli pokryl. To je pech! Ve 42. min se z trestného kopu trefuje po pěkné střele do břevna hrající trenér a kapitán Míša Žubor a tak do jdeme do kabin za stavu 3:0 pro Radostice.
➡️Do druhé půle jsme nastoupili s cílem nepodcenit situaci a ještě přidat další branky. Ve 47. min po přihrávce, která měla oči, střílí z dobré pozice Kuba Johaník, jeho přízemní střelu však brankář domácích vytlačil na roh. V 51. min se Balotelli prohnal kolem domácího Endlichera a brankář opět vyráží střelu na roh. 57. min největší šance domácích, Sedláček vysunuje Sochora, po jeho jedovce se však Luďa dobře natahuje a situaci jistí. 71. min. Tom Veselý vysunuje Balotelliho, který se k míči dostává dříve než domácí brankář a svojí druhou brankou uzavírá skóre zápasu na konečných 0:4. 
➡️Po dlouhé době tedy vítězíme vyšším skóre. Hráčem zápasu byl jednoznačně Balotelli, který toho hodně a s chutí naběhal, za což byl odměněn i brankami. Domácí se před zápasem slézali na hřiště jak švábi na pivo, aby nakonec vytvořili alespoň tým o 11 lidech. V určitých momentech zápasu však dokázali pěkně přitvrdit. V drůhé půli jsme se místy uspokojili s výsledkem, vítězství tak mohlo být i vyšší. Přesto výsledek bereme a v dalším utkání zvýšíme tempo a zapneme motory! Jestliže jsme v předchozím venkovním utkání chválili kvalitu travnatého koberce v Lažánkách, pak nyní nezbývá než zmínit, že v Říčkách byl opravdu tvrdý a místy velmi nerovný terén a je důležité, že nedošlo k žádnému zásadnímu zranění.
🥳 Děkujeme radostickým fanouškům, kteří nás přijeli povzbudit v hojném počtu. Podpory si tým cení a těší se na další domácí zápas.
🙅‍♂️Do utkání nemohli nastoupit rekonvalescenti Honza Kozel, Piip Krubl, Jožo Žúbor (zaskočil však na pozici 2. brankáře), Boďa Ryšavý a dlohoudobě zraněný Roman Smejkal (Pavouk). Všichni mají blíže nespecifikovaná zranění v dolní polovině těla.